Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd från Spanien.

 
Vitlöksbröd från Spanien. Vitlöksbröd från Spanien.
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Tycker man om vitlök, så är dessa portionsbröden utmärkta. Mycket goda till soppa och många olika rätter. Receptet är bara för 6 portionsbröd, men går utmärkt att fördubbla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mixa vitlök med lite hackad persilja och salt, blanda i olivoljan.
  2. Blanda ut jäst i den fingervarma vattnet, tillsätt mjölet, blanda i vitlöksblandningen, arbeta degen i ca 15 minuter i maskin till en mjuk och smidig deg. låt jäsa 1 timma.
  3. Arbeta degen på nytt och forma den till en rulle, skär 6 lika stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på och platta till dem lite. Låt dem jäsa till dubbel storlek, pensla med ljummen vatten, strö riven mozzarella på dem.
  4. Sätt in dem i ugn på 210º i mitten, i ca 15 minuter eller till de är vackert gyllenfärgade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.