Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd med gräddstuvade champinjoner

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett vitlöksdoftande franskbröd fyllt med en champinjonstuvning. Svampstuvningen blir extra god på färska champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa champinjonerna och halvera dem. Fräs dem i fettet, tillsätt grädden i dl-portioner medan svampen får puttra på svag värme ca 30 minuter.
  2. Skär av ett lock på franskbrödet och holka ur det försiktigt.
  3. Blanda leverpastejen med matfett och krossad vitlök och bred den inuti brödet, såväl på botten som på kanterna.
  4. Strö osten över och sätt in brödformen i ugnen tills osten smält och börjar ta färg.
  5. Smaka av svampstuvningen med vin och kryddor och häll upp den i det varma och frasiga brödet. Servera det genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • holeva 7 oktober 2016

    Oj, vad glad jag blev när jag hittade det här receptet. Gjorde den här rätten ofta på 80-talet och har tänkt på den ofta på senaste tiden. Jättegott minns jag det som. Hoppas jag tycker lika nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.