Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd nästan som i Spanien

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 7-14 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

På en halvtimme gör du dessa underbara bröd utan att baka. Som förrätt eller helt enkelt till en kall öl. Smarrigt tycker vi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att värma ugnen till 225 grader Dessa går snabbt att göra så ugnen bör vara beredd :-)
  2. Skär frallorna i halvor.
  3. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda med olivoljan, smöroljan och den lätt smulade persiljan. Har du inte torkad så använd färsk finklippt persilja. Bred ut på brödhalvorna. Går bäst med baksidan av en matsked. Strö försiktigt lite havssalt över bröden.
  4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter beroende på hur frasiga du vill ha dom. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • nataliep 20 november 2009

    Mmmmmm vitlök, så gott! Och väldigt bra bild förresten!

  • skggan 21 november 2009

    hur gott som helst! ska göras ikväll! tack för receptet :)

  • PepsiLemon 21 november 2009

    Jättegott..tack för tipset. Jag gjorde en "variant" på detta recept. tog baguetter istället för frallor och skar i bitar samt att jag strödde på lite riven ost mot slutet av gratineringen i ugnen. Mycket smakligt och mättade begynnande hunger hos stora och små i väntan på huvudrätten. (som jag ska försöka lägga in som nytt recept i morgon)

  • Sus62 22 november 2009

    Tack för ideén. Riktigt bra tilltugg! Jag tog rustik pain rich och skar i tunna skivor. Blev många och alla gick åt. Högsta betyg.

  • thoorbear 27 november 2009

    Låter väldigt gott och enkelt. Måste provas snart!

  • Monika46 27 november 2009

    Måste prova.... Nästan som mitt recept som jag lagt in här på matklubben från Grekland. Jag har oregano i stället för persilja på mina bröd.

  • gds877 29 november 2009

    Så spännande ätit detta utomlands tycker det är mums...., ska verkligen testa. Tack !!!!!

  • mimmimata 1 december 2009

    tack! passar en vitlöksälskare

  • gds877 30 juli 2010

    Bjöd detta till förrätt med grillade skaldjur. Gästerna åt som om de hade betalt för det ,de fullkomligt slukade bröden. Själv gjorde jag det samma. Åt vitlöksbröd på en restaurang i Bulgarien för många år sedan och har tänkt på hur goda de var. När jag såg bilden så slog det mig att detta kunde vara något liknande och det var det VERKLIGEN, TACk. En absolut favorit !!!

  • apriil 13 januari 2011

    mycket goda

  • VardagsmatLCHFNina 10 september 2011

    Dom gick åt snabbt:) Supergoda!!!

  • sune43 11 oktober 2011

    Kanon! Jag har inte ätit den spanska varianten. Men jag har svår att tro att den överträffar denna. Jag använde vitt surdegsbröd för det var det som fanns hemma. Smakade gudomligt och snabbt och enkelt att fixa till.

  • OCMadde 4 juli 2012

    Väldigt gott. Åt till grillade middagen ikväll, mums! Kommer sprida receptet vidare :)

  • Mumsfilibabba2 1 januari 2013

    Gjorde dessa till nyårs förrätten, räkcoctail. Mus säger jag bara. Femma från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.