Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite festligare sätt att äta hamburgare på. Om man nu gillar vitlök. Servera gäna klyftpotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vitlökarna i klyftor. Skala och koka dem i cirka 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.
  2. Bryn klyftorna i en panna med lite olja på medelhög värme, tills de fått lite färg.
  3. Forma färsen till burgare. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Stek burgarna i ca 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  4. Skiva gurkan och lägg på undre brödhalvan. Lägg på hamburgare och stänk över några droppar tabasco. Bred på majonnäs och lägg på vitlöken. Garnera med timjan eller annat grönt.
  5. Servera med lite klyftpotatis och blanda med vitlöksklyftorna, mängd efter hur hungrig man är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.