Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksconfit

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Att confitera (salta, koka i fett och förvara i samma fett) är en spännande metod. Dessa är goda till stekt kött.

Ingredienser

Instruktioner

Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en kastrull. Häll på oljan och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Vitlöken kan nu serveras direkt eller förvaras länge genom att låta den kallna, häll över i glasburk med tättslutande lock. Slå på så mycket olja att det täcker vitlöken och ställ i kylskåpet. När vitlöken väl ska användas så ta upp så mycket som du ska ha och värm på svag värme. Oljan kan sen användas till t ex en vinägrettsås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.