Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdip, Baba ghanoush

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod sås eller dip för dig som älskar vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna i 2 delar, som avlånga båtar. Lägg dem i en ugnsfast form och grädda i ugnen i 40 minuter.
  2. Skala auberginerna och mixa dem i en skål. Pressa ur saften ur citronerna. Tillsätt citronsaften, olivoljan, yoghurten och 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med salt och vitpeppar efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.