Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdoftande baconpasta i salamisås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Snabb, enkel och jättegod pastasås. Vitlöksfräst bacon har jag verkligen fastnat för och det kommer nog användas i många framtida recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält en klick smör i en gryta och lägg i en vitlöksklyfta. Låt fräsa lite. Skär bacon i små bitar och låt fräsa tillsammans med vitlöken tills baconet börjat få fin färg.
  2. Ta då ur klyftan och slå ner grädde, 4 dl mjölk - spar 1 dl till redning - och salamiost. Krydda med salt, svartpeppar, vitlökspulver och paprikakryddan.
  3. Rör ihop 1 dl mjölk med 2 msk mjöl till redning och häll i lite i taget tills såsen får den konsistens du vill ha. Låt puttra på medelvärme i ca 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.