Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdoftande nässelpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott med nässlor och nyttigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Arbeta ihop pajdegen. Klä en pajform med degen men spara lite till gallret ovanpå pajen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt svalna
  3. Hacka nässlorna och purjolöken. Blanda ägg, gräddmjölk och ost. Krydda med vitlök, salt och peppar och häll fyllningen i pajskalet.
  4. Kavla ut resten av degen och sporra ut remsor till galler. Lägg en liten tomatklyfta i varje ruta
  5. Vispa upp ägget och pensla gallret Grädda i 30 minuter eller tills pajen fått lagom färg och fyllningen stannat Servera pajen varm med en god sallad och eventuellt skivad skinka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.