Goda lätta musslor. En lätt tapasrätt som går fort.
Instruktioner
- Skölj och borsta musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när man slår på skalet.
- Koka upp vatten i en kastrull och salta vattnet med ganska mycket salt. Häll i musslorna och låt de koka i ca 5 min. Häll över musslorna i ett durkslag. Släng de som inte har öppnat sig.
- Pressa två vitlöksklyftor och blanda med smöret. Dela alla skal (spara ena halvan av skalet) och ta ur musslorna och lägg tillsammans med smörblandningen. Blanda ihop musslorna med vitlökssmöret, lägg ut skalhalvorna i en ugnssäker form och klicka i en mussla och lite smör i varje skal.
- Strö över den rivna osten och ställ in i ugnen på 200 graden i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg.
- Musslor som är mycket uppskattade av vänner som vanligtvis inte tycker om musslor.
Publicerat den
17 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar