Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksgratinerade musslor

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda lätta musslor. En lätt tapasrätt som går fort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och borsta musslorna under kallt vatten. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när man slår på skalet.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och salta vattnet med ganska mycket salt. Häll i musslorna och låt de koka i ca 5 min. Häll över musslorna i ett durkslag. Släng de som inte har öppnat sig.
  3. Pressa två vitlöksklyftor och blanda med smöret. Dela alla skal (spara ena halvan av skalet) och ta ur musslorna och lägg tillsammans med smörblandningen. Blanda ihop musslorna med vitlökssmöret, lägg ut skalhalvorna i en ugnssäker form och klicka i en mussla och lite smör i varje skal.
  4. Strö över den rivna osten och ställ in i ugnen på 200 graden i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg.
  5. Musslor som är mycket uppskattade av vänner som vanligtvis inte tycker om musslor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.