Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksgravad strömming

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Sill och strömming är givna klassiker på buffébordet. Det här är en vinnande variant med krämig vitlökssås som strömmingen får gravas i ett dygn i kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och ättiksprit i en skål.
  2. Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig. Lägg ner filéerna i lagen.
  3. Ställ in dem i kyl tills köttet blivit vitt och fast, cirka 6 timmar. Häll bort lagen.
  4. Dra skinnet av strömmingen och lägg filéerna i ett durkslag så att de rinner av. Blanda alla ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Låt stå i kyl och mogna ett dygn innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.