Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksgrillad torsk med färsk spenat och örtdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad fisk.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva bakpotatisen i cm-tjocka skivor. Pensla med olja och färska örter, baka i ugn på 175 grader tills det mjuknat. Salta och peppra. Mixa skalad vitlök med olja. Pensla på torsken och lägg på grill, stäng lock (alt stoppa i ugn på 150 grader). Salta och peppra. Skala paprika, mango och gurka. Kärna ur chilin och paprika. Skär ned allt i små fina tärningar. Chilin extra fint. Smaka av med salt. Finhacka örterna och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Plocka och skölj spenaten och fräs den så det mjuknar något i varm panna med smör. Fördela spenaten på tallrikarna, lägg upp salsan, örtcremen, potatisen och till sist fisken. Stick i fisken, t ex med tandpetare, tar det stopp är den rå, går den igenom är den färdig. Precis som potatis. Droppa ev örtolja över (färska örter utblandade i olja).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.