Lätt att fixa - och väldigt gott!!
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i Norrmejerier Smör i en stor stekpanna. Häll på ris och saffran och fräs alltsammans.
- Häll på buljongen i omgångar och låt det koka in i riset innan du häller på mer.
- Låt det puttra ca 15-20 minuter.
- Smaka av riset med salt och peppar.
- Fräs kyckling, korv och grönsaker ett par minuter och blanda ner i riset.
- Servera jambalayan med massor av lätt crème fraiche vitlök samt lite extra nymald svartpeppar.
- Toppa med färsk paprika...och kycklingbenen.
Publicerat den
30 januari 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
varför ska man ha NOrrmejerismör???
Åh detta blev jättegott! Jag gjorde den dock med strimlade kycklingfiléer och bara en påse saffran eftersom det var vad jag hade hemma. Men det blev succé!! Och vitlökssåsen var perfekt till. Sambon lade detta på sin tioitopp-lista och jag håller med! =) 5 stjärnor!!!
Detta blev en riktig höjdare! Hade även i curry och lite chili och det blev sjukt gott! Dock tror jag att jag hade föredragit endast ett paket saffran för det blev lite mkt saffranssmak för mig och sambon :) Men gott ändå! Hade även bara kycklingfilé men det blev absolut en ny favorit! Såå enkelt och snabbt också!
Riktigt gott! Jag struntade i kycklingen och slängde i en burk majs, ett gäng färska champinjoner och en skvätt vitt vin istället. :)