Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökskavring till gubbröra mm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Experimenterade fram denna kavring för att få ett nytt alternativ att servera gubbröra på. Vitlöken och spiskummin gav en god mild karaktär åt kavringen. Kavringen passar även att servera som bas i fisk och skaldjurssnittar. Jag använder den även till frukostens ägg & kaviar macka. Kommer att finnas på både Jul, Påsk och Midsommarbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa 1 stor 3 liters avlång brödform, eller 2 mindre. Blanda rågsikt, bikarbonat, bakpulver och spiskummin i en degbunke. Tillsätt fil, sirap och pressad vitlök. Blanda med degkrokar till en mycket tjock och seg smet. Vält över i brödformen och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel. Grädda på nedersta falsen i 90-100 minuter. Stjälp ur formen och låt svalna helt invirad i kökshandduk. Låt gärna brödet vila och mogna i 1 dygn innan ni börjar skiva. Skivas i tunna skivor och går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ingrid Lindholm 20 april 2019

    I receptet står det spiskummin. Är det rätt eller ska det vara kummin?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.