Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökskryddad fläskkarré med ratatouille

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Favoritkött, den här fläskkarrén ska bakas i ugnen två gånger. Första gången för att steka färdig och andra gången för att gratineras med örtsmör. Ratatouille, grönsaksröra, är gott till liksom kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt och lägg det i en ugnssäker form. Ugnsstek till en innertemperatur på 70°. Det tar ca 1 timme.
  2. Ratatouille: Skala löken och skär den i mindre bitar. Skär aubergine, zucchini och paprika i lite större tärningar. Fräs löken i olivolja. Lägg i aubergine, zucchini, paprika och krossad tomat. Pressa ner vitlöken och krydda med timjan, lagerblad, salt och peppar. Låt småputtra i 30 minuter. Hacka basilikan och rör ner före servering.
  3. Öka ugnstemperaturen till 275° och sätt på “grill”. Skiva upp köttet och lägg i en form. Skala och hacka löken till örtsmöret. Blanda lök, smör och senap och pressa ner vitlök. Bred örtsmöret på köttet, strö över ströbröd och gratinera under grillvärme tills smöret smält.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snuttivonfesen 22 oktober 2008

    Favoritkött!! Håller med dej!!! Detta ska vi prova ikväll - låter så himla gott!!! Tack för tipset! Måste nog titta på fler av dina recept......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.