Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksmarinerad oxfilé med råstekt potatis

 
Skriv ut

Det riktigt goda behöver sällan vara komplicerat. En köttbit och potatis - är det inte vad många av oss tycker är allra godast?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden. Lägg i kylskåpet i minst 12 timmar. Vänd runt ibland.
  2. Skala och skiva potatisen tunt, skölj i kallt vatten och lägg i handduk och torka av lätt.
  3. Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt).
  4. Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun.
  5. Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat, skär filén i ca 1 ½ cm tjocka bitar och lägg över potatisen.
  6. Servera med vitlökssmör, valfri typ av sallad och ett gott rött vin t ex en Rioja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.