Det riktigt goda behöver sällan vara komplicerat. En köttbit och potatis - är det inte vad många av oss tycker är allra godast?
Instruktioner
- Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden. Lägg i kylskåpet i minst 12 timmar. Vänd runt ibland.
- Skala och skiva potatisen tunt, skölj i kallt vatten och lägg i handduk och torka av lätt.
- Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt).
- Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun.
- Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat, skär filén i ca 1 ½ cm tjocka bitar och lägg över potatisen.
- Servera med vitlökssmör, valfri typ av sallad och ett gott rött vin t ex en Rioja.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar