Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksmarinerade kycklingtärningar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ursprungsreceptet är egentligen vitlöksmarinerade kycklingfiléer som steks i ugn. Här är det tärnad kyckling som bryns i stekpanna som gäller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Tärna köttet i större bitar. Lägg i påse. Pressa vitlöksklyftorna i påsen. Häll på sojan och rapsoljan. Blanda.
  2. Tillslut påsen med en klämma eller liknande, lägg påsen i kylskåpet och låt marinera i 2 timmar.
  3. Hetta upp en stekpanna, ta fram kycklingtärningarna och bryn köttet i marinaden. Efterstek i ca 10-15 minuter tills köttet är genomstekt.
  4. Servera med ugnsbakade potatisklyftor, ostkräm och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.