Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksolja

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket godare än köpt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera vitlökar, 2-3 st, på "ekvatorn" och lägg snitt ytan i ugnssäker form. Häll på ca 4 dl olivolja och ställ in i ugnen på ca 150 C grader i ca 45 min. Det är klart när vitlöksklyftorna är mjuka och gyllenbruna. Krydda gärna med rosmarin, färsk eller torr det spelar ingen roll.
  2. Låt svalna och plocka ur vitlöken. Pressa ut vitlöksklyftorna och spara dem i glasburk - dom är jättegoda och krämiga. Häll upp oljan i en glasburk när den har svalnat. Sila bort rosmarinen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • melos88 19 september 2011

    Hur länge håller den i kylen?

  • karoleen 20 september 2011

    Några veckor har jag lyckats haft den. Men jag har även haft den i rumstemperatur utan några som helst problem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.