- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Lätt att göra i lergrytan.
Instruktioner
- Lägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 min.
- Snitta karrén så den får fickor, stoppa in vitlöksklyftor på olika ställen i fickorna. Salta och peppra.
- Lägg karrén i grytan. Skala några morötter och dela dem i stavar. Lägg stavarna runt karrén i grytan.
- Ställ in lergrytan på nedersta falsen och sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i ugnen 1,5-2 timmar. När köttet är klart så lägg upp köttet på ett fat så det får vila en stund.
- Under tiden köttet vilar så häll av buljongen från köttet i en gryta och gör en redning av mjöl eller maizena och vatten. Det är gott att späda med grädde men det går bra med mjölk också.
- Pressa i 2 vilöksklyftor, salta och peppra efter smak.
- Skär karrén i tunna skivor.
- Servera med pressad potatis och morötterna från lergrytan.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
la lite lök och morötter i botten på grytan annars följde jag receptet blev jättegott ska göra den fler gånger Bodenskan
Har precis stoppat in lergrytan i ugnen, det blev lite blandat, rödvin,rödlök, palsternacka. Hoppas jag kan förmedla ett lyckat resultat.
Det blev lite väl mycket vitlök men annars var det kalasgott