Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökspasta med chili

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt, snabb och god pasta. Den består av två olika sorters pasta som smaksätts med vitlök och chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner de båda pastasorterna i vattnet och koka enligt paketets anvisningar.
  2. Dela chilifrukten på längden och ta bort kärnor och stjälk. Skölj chilifrukten i kallt vatten och hacka den fint.
  3. Ta persiljebladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor.
  4. Hetta upp olja och matfett i en kastrull. Tillsätt vitlök, chilifrukt och persilja. Fräs upp på svag värme under omrörning ca 3-4 minuter. Krydda med salt.
  5. Låt pastan rinna av och blanda ner vitlöksoljan. Blanda väl. Lägg upp pastan i en uppvärmd skål och servera tillsamans med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilha 7 september 2009

    Väldigt enkelt! Gjorde med bara en sorts pasta eftersom jag bara hade det hemma. Åt med soltorkade tomater i olja och inlagda vitlöksklyftor till vilket höjde smaken ytterligare. Kommer fortsätta göra varianter av den här maten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.