Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökspotatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Dela stora potatisar i mindre bitar. Lägg potatisen i en gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Krossa de oskalade vitlöksklyftorna med flatsidan på en stor kökskniv. Ta bort skalet och lägg vitlöken i grytan. Tillsätt saltet och rosmarinen. Låt allt koka upp under lock. Koka i ca 20 minuter tills potatisen är riktigt mjuk. Häll av vattnet men se till att vitlöken blir kvar i grytan. Häll över hönsbuljong och parmesanost. Stöt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.