En riktig läckerbit för vitlöksälskare. Spetten är dessutom väldigt lätta att göra. Grilla dem i ugnen eller på utegrillen.
Instruktioner
- Skala räkorna och ta bort tarmen och huvudet. Låt den sista biten av skalet (stjärten) sitta kvar.
- Blanda olivolja, vin och krossad vitlök i en skål. Blanda väl.
- Lägg räkorna i skålen, rör om så att alla räkorna täcks med marinad. Täck över och låt marinera i kylskåpet minst 1 timma. Blötlägg under tiden träspetten i vatten så att de inte bränns vid grillningen. Värm upp ugnsgrillen på högsta värme eller gör iordning utomhusgrillen.
- Trä räkorna på spetten. Lägg spetten på ett grillgaller eller en plåt som har klätts med aluminiumfolie. Placera gallret ca 7 cm under grillen, pensla med marinaden och grilla 2-3 minuter. Grilla tills räkorna är rosafärgade, vänd en gång och pensla med marinad. Servera spetten överströdda med klippt gräslök eller färska dragonblad.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar