Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökssås till grillat kött

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här vitlökssåsen till grillat griskött är bara så god. Hon som skrivit receptet är Margaretha Natt o Dag skribent i allers och min favorit.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en liten kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker och sjud i tio minuter. Häll av vattnet och mosa vitlöksklyftorna .Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrullen. Tillsätt vitlök, vatten buljongtärning och senap och koka såsen 5 minuter. smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pistolero2 21 juni 2009

    Den blev lite menlös i och med att vitlöken kokas först och bettet i löken därmed försvinner. Jag provade att sätta i grov skånsk senap i stället för fransk och så satte jag dit ganska rejält med grovmalen svartpeppar, örtsalt istället för vanligt salt och så 3 tsk smulad dragon. Vilken skillnad ! Rejält god till, i vårt fall, grillade kycklingfileer och fläsk-karre

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.