Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökssoppa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad & billig soppa för frusna vinterkvällar....

Ingredienser

Instruktioner

Skala alla vitlöksklyftorna & skär i fina skivor. Ett tips om man vill ha lite starkare vitlökssmak så kan man trycka till varje klyfta så den knastrar lite innan man skär dom. Häll oljan i en hög kastrull, värm till ca 150 grader & släng i vitlöksskivorna. Bryn/fritera till dom blir lätt gyllenbruna, tillsätt grovmalen svartpeppar efter behag & sedan tomatkrosset. Låt koka 5-7 minuter, tillsätt sedan 1 liter köttbuljong, går givetvis bra men grönsaksbuljong om man e vegetarian :-) Låt koka en halvtimme, sänk sedan värmen så det bara sjuder lite & poschera i 4-5 st hela ägg beroende på hur många som vill äta.. OBS: Rör inte om. Vänta 5 minuter & servera sedan soppan ev men lite riven ost uppepå. Supersmaskigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.