Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En len och toppengod vitlökssoppa med tryffel och chili. Serveras med paprika toast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig.
  2. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min.
  3. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.
  4. Paprikatoast: Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 14 februari 2009

    Åt denna soppa som förrätt igår. Det var väl inte min smak direkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.