Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökssoppa med matyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppan för vitlöksälskare serveras med frasiga snittar med timjansmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Häll i buljong och grädde. Låt koka några min. Rör ut vetemjölet i matyoghurten. Vispa ner det i buljongen. Låt soppan koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med socker, salt och peppar. Klipp över gräslöken strax innan serveringen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret i en långpanna. Rör samman olja, timjan och lite örtsalt. Blanda det med smöret på plåten. Lägg ut brödet och stek dem gyllenbruna 5 min. per sida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.