Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksspäckad fläskkarré

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

En variation som blev väldigt lyckad, smakar gott och fläskkarrén är väldigt enkel och klarar sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala vitlökarna och skära dem i mindre storlek, gör sedan snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Lägg sedan köttet i antingen en liten skål eller i en påse och häll blandningen av soja, kryddor och grillolja över köttet, om du har lagt köttet i en påse, knyt ihop och knåda, annars får du knåda in blandningen i köttet. Låt köttet sedan stå och dra i minst en timme, gärna två.
  2. Sätt ugnen på 225 º.
  3. Lägg upp köttet på ett galler med långpannan under så den kan samla upp safterna. Vänd på den en gång under grillningen. Den tar ca en timme i ugnen, om du är osäker ska den ha mellan 65-70 grader som innertemperatur.
  4. Låt köttet vila i 20 minuter efter du tagit ur det ur ugnen, vira in det i aluminiumfolie och låt ligga, under tiden kan du koka potatisen och göra såsen.
  5. Innan du virar in köttet så pilla ur några vitlöksklyftor ifrån den och mosa den i en kastrull, smält smöret i vitlöken och blanda i mjölet och rör ut i smöret så att det inte är några klumpar, häll på mjölken och grädden, blanda ner buljongtärningarna och rör ut dem. Smaka av med salt, peppar och soja när såsen kokat upp.
  6. Innan servering tar du en hålslev och fiska upp vitlöksbitarna/skalbitarna från såsen.
  7. Skär upp köttet strax innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 21 februari 2010

    En god och lättlagad rätt som sköter sig i ugnen! God sås, en riktig söndagsmiddag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.