Mager, mör och mycket delikat. I detta recept gör sig kycklingfilén som bäst. Passar hela familjen.
Instruktioner
- Koka upp vattnet i en liten kastrull och lägg i vitlöksklyftorna med skalet på. Låt koka i ca 10 minuter. Låt vitlöken rinna av, skala den och skär den i tunna skivor. Blanda skivorna väl med 4 msk av persiljan, citronskal och salt.
- Lossa skinnet från varje kycklingbröst så att det bildas en ficka. Lägg ca 1 tsk av vitlöksblandningen i varje ficka.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och lägg i kycklingen med skinnet nedåt. Stek dem tills de är gyllenbruna, ca 4 minuter. Vänd kycklingen och sätt ner till svag värme.
- Täck över och stek tills de inte längre är rosa, ca 10-12 minuter. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
- Tillsätt resterande persilja, hönsbuljong och färskpressad citron till stekpannan, rör om och koka upp i ca 1 minut. Häll skyn över kycklingen och garnera med citron och persilja. Servera gärna med ris eller pasta till.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar