Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksstekt kotlettrad med sötsyrlig tomatsky och råmarinerad broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Benfri kotlettrad är ett magert kött. I hel bit passar den att ugnssteka på låg temperatur, då behåller köttet sin saftighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Gnid in köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skär varje hel vitlök i 4 klyftor, behåll skalet på. Bryn kött och vitlök runtom i en stekpanna med 1 msk olivolja, tillsätt 2 msk smör under stekningen.
  3. Lägg över kött och vitlök i en ugnssäker form och ställ stekpannan åt sidan. Stick in en kötttermometer i den tjockaste delen av köttet. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader (temperaturen stiger ytterligare 3 grader när man tagit ut det ur ugnen)
  4. Gör under tiden broccolin. Skär broccolin i mindre bitar, spara stammen. Skala stammen och skär den i tunna skivor, gärna i mandolin. Blanda broccoli med rivet citronskal, olivolja och salt. Gnid in dressingen i broccolin med händerna. Låt stå och dra ca 30 minuter.
  5. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt ånga av. Blanda potatisen med 2 msk olivolja, ½ tsk salt, 1 krm peppar och persilja.
  6. Ta ut köttet och linda in i smörpapper. Låt köttet vila 10-15 minuter innan det skärs upp.
  7. Skät tomaterna i tärningar. Lägg dem i stekpannan tillsammans med balsamvinäger och honung. Låt småkoka ca 5 minuter.
  8. Skär köttet i skivor och servera med tomatskyn, potatisen och den råmarinerade broccolin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.