Benfri kotlettrad är ett magert kött. I hel bit passar den att ugnssteka på låg temperatur, då behåller köttet sin saftighet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Gnid in köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skär varje hel vitlök i 4 klyftor, behåll skalet på.
Bryn kött och vitlök runtom i en stekpanna med 1 msk olivolja, tillsätt 2 msk smör under stekningen.
- Lägg över kött och vitlök i en ugnssäker form och ställ stekpannan åt sidan. Stick in en kötttermometer i den tjockaste delen av köttet.
Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader (temperaturen stiger ytterligare 3 grader när man tagit ut det ur ugnen)
- Gör under tiden broccolin.
Skär broccolin i mindre bitar, spara stammen. Skala stammen och skär den i tunna skivor, gärna i mandolin.
Blanda broccoli med rivet citronskal, olivolja och salt.
Gnid in dressingen i broccolin med händerna.
Låt stå och dra ca 30 minuter.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt ånga av.
Blanda potatisen med 2 msk olivolja, ½ tsk salt, 1 krm peppar och persilja.
- Ta ut köttet och linda in i smörpapper. Låt köttet vila 10-15 minuter innan det skärs upp.
- Skät tomaterna i tärningar. Lägg dem i stekpannan tillsammans med balsamvinäger och honung. Låt småkoka ca 5 minuter.
- Skär köttet i skivor och servera med tomatskyn, potatisen och den råmarinerade broccolin.
Publicerat den
25 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar