Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksstekta räkor med citron- och myntabulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frysta räkor får en smakkick à la spanska tapas när de snabbsteks med olivolja och vitlök. Servera ihop med varm och matig bulgur, smaksatt med citron och mynta. Från Allt om Mat nr 9/06.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna.
  2. Koka bulgurn med salt enligt anvisning på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen och blanda citronsaften med ½ dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Mynta kan variera ganska mycket i smak, så prova dig fram. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.
  4. Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen, skuren i klyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.