Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksyoghurt/sås/dip

 
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Passar väldigt bra till grillat, men även stekt kött. Enkel att göra. Vill man ha en mer såsig koncistens, kan man blanda ut med vatten, men jag gillar den fast. Fungerar säkert som dip om man vill det..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa vitlök i en skål, jag brukar ta en till tre klyftor beroende på hur mycket jag ska göra och hur stark den ska bli. Häll över lite olivolja och strö över salt. Rör om och låt stå några minuter.
  2. Häll i yoghurten och blanda väl. Smaka av och ha ev. i mer vitlök eller salt tills du får smaken du vill ha.
  3. Låt stå i kylen med plastfolie över sig i minst 20 minuter för att smakerna verkligen ska sjunka in.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.