Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitost och blana

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Anundsjödelikatess

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitost: Värm mjölken till 37 grader och tillsätt vostlöpen. Rör samman och låt stå tills det löpnat. Ostmassan omröres och slås över i form eller ostkar med en gles duk, sk silduk. Det får stå tills vasslan runnit bort.
  2. Blana: Vispa grädden och blanda i messmörca. 1 dl messmör till 3 dl grädde. Det ska bli ganska mycket messmörsmak. Smaksätt ev. med vaniljsocker och pudra kanel över.
  3. Skär en ganska tjock skiva ost och lägg på nybakt norrlänskt tunnbröd och lägg en ordentlig klick blana på och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 29 december 2008

    detta gjorde jag till jul, kanon gott... blana har jag fixat förut åt en vårdtagare som ville ha det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.