Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitt Bröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 27 minuter
Skriv ut

Ett underbart recept på vitt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Häll i vattnet (vilket jag föredrar istället för mjölk). Se till att vätskan är fingervarm innan ni smular i jästen. Rör om så att jästen bandas ut ordentligt
  3. Blanda ihop mjölet och saltet. Häll i delar av vätskan i mjölet och blanda.
  4. Häll i resterande mängd vätska efter ett tag och blanda.
  5. Knåda brödet och tillsätt försiktigt mer mjöl tills det inte klibbar så mycket.
  6. Vitt bröd ska egentligen jäsa 2 ggr.
  7. Men det blir lika bra om man fördelar brödet direkt ner i formarna när du knådat klart. Glöm ej att smörja formarna.
  8. Sätt på ugnen på ca 180 grader (varmluftsugn).
  9. Låt dessa jäsa på spisen (lite varmare än rumstemperatur) i ca 45 min.
  10. Pensla brödet med vatten innan du sätter in dem i ugnen In med brödet i ugnen i ca 27 minuter.
  11. 27 min senare tar du ut dem och låter dem svalna ner en 30-60 min innan du provsmakar.
  12. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.