- Serverar: 2 portioner
- Tid: 27 minuter
Skriv ut
Ett underbart recept på vitt bröd
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Häll i vattnet (vilket jag föredrar istället för mjölk).
Se till att vätskan är fingervarm innan ni smular i jästen.
Rör om så att jästen bandas ut ordentligt
- Blanda ihop mjölet och saltet.
Häll i delar av vätskan i mjölet och blanda.
- Häll i resterande mängd vätska efter ett tag och blanda.
- Knåda brödet och tillsätt försiktigt mer mjöl tills det inte klibbar så mycket.
- Vitt bröd ska egentligen jäsa 2 ggr.
- Men det blir lika bra om man fördelar brödet direkt ner i formarna när du knådat klart. Glöm ej att smörja formarna.
- Sätt på ugnen på ca 180 grader (varmluftsugn).
- Låt dessa jäsa på spisen (lite varmare än rumstemperatur) i ca 45 min.
- Pensla brödet med vatten innan du sätter in dem i ugnen
In med brödet i ugnen i ca 27 minuter.
- 27 min senare tar du ut dem och låter dem svalna ner en 30-60 min innan du provsmakar.
- Lycka till
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar