Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitt formbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vitt formbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med ½ dl vatten.
  2. Smält margarinet och värm upp tillsammans med resten av vattnet och mjölken tills den blir fingervarm (ej över 37°).
  3. Häll vätskan över jästen.
  4. Tillsätt sirap, salt och 1 l av vetemjölet.
  5. Blanda ihop ordentligt i en hushållsmaskin. Tillsätt några dl mera mjöl efter behov men var försiktig så att det inte blir för mycket.
  6. Låt degen jäsa i en bunke tills den fått dubbel storlek.
  7. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda den väl.
  8. Sätt ugnen på 200° Lägg degen i en smord avlång form och låt den jäsa till dubbel storlek.
  9. Pensla och baka i ugnen i ca 35 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.