Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitt matbröd med knaprig skorpa

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Bröden blev faktiskt supergoda och garanterar att många blir lika nöjda som jag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar. Häll ner det i bunken och arbeta ihop allt till en deg. Låt den stå övertäckt i bunken, tills den har blivit dubbelt så stor.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta upp den smidigt. Dela den så att varje bit väger ca 300 g, slå upp dom sen till limpor. Lägg brödet sedan på en smord plåt och skåra brödet på några ställen med en vass kniv. Låt dom jäsa under en duk i ca 40 min. Grädda brödet i 275 grader, men se till att bröden inte bränns. Tack vare den höga temperaturen blir skorpan knaprig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • johan_haren 2 januari 2011

    Hur länge ska brödet gräddas???

  • henrik_afforselles 22 februari 2013

    Ja, det undrade jag också när jag kom så långt ner i receptet och redan hade bröden på jäsning.... menmen det är väl bara att chansa sig fram helt enkelt ;) återkommer med en tid när jag vet...

  • moster68 2 januari 2014

    Undrar över jästens mängd??? det står 25 gr / ett paket? ett paket är ju på 50 gram??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.