Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinsbräserad kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kyckling är bra mat, både till vardags och fest. Tillagad så här blir den en festrätt, som man kan bjuda också de mest bortskämda gäster på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingen. Dela den i mindre bitar. Skala smålöken eller skölj och strimla purjolöken. Fräs den ett par minuter i lite matfett i en tjockbottnad gryta. Skölj och skiva champinjonerna och låt dem fräsa med i grytan.
  2. Ta upp lök och svamp. Bryn kycklingbitarna väl i nytt matfett. Tillsätt sedan lök, svamp och alla kryddor och häll på buljongen. Låt det hela sjuda upp och sakta sjuda ca 5 minuter. Tillsätt vinet och låt allt bräsera ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Pröva med sticka.
  3. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.
  4. Ännu lyxigare blir rätten om man tillsätter ca 1 dl vispgrädde mot slutet av bräseringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • spambox 28 december 2008

    Heh.....vart superstressad att hitta något jag inte bjudit på innan när släkten var på besök idag. Hitta detta receptet tidigt i morse och drog en rejäl chansning. Normalt sätt så bjuder jag aldrig på något jag inte har testat innan, men jag kände någonstans att detta kan inte bli fel. Det blev succé! Mina middagsgäster ville ha receptet på denna goda vitvinsbräserade kycklingen. :) Rekommenderar den starkt! //swedala

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.