Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinsbräserat revbensspjäll

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är ett spännande portugisiskt recept på revbensspjäll som sakta får puttra i vitt vin med ris och grön paprika - en lätt och läcker supé eller lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela revbensspjället i mindre bitar med en vass kniv. Salta och peppra generöst.
  2. Ansa och kärna ur paprikorna och tärna dem fint. Skala och finhacka vitlöken och löken.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Bryn revbenen i omgångar på båda sidor tills de är väl brynta. Ta upp dem ur stekpannan med en hålslev.
  4. Lägg i lök och vitlök i stekpannan och fräs några minuter. Rör ner tomatpuré och fräs en minut. Slå på vinet och lägg i revbenen och lagerbladen. Lägg på lock och låt puttra sakta cirka 20 minuter. Slå på buljongen och hetta upp.
  5. Skölj riset väl i en sil och tillsätt det i stekpannan med revbenen. Blanda ner paprikan och hetta upp. Låt sjuda på svag värme tills riset är färdigt. Smaka av med salt och peppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.