Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinskokta musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Sååå gott!! Med en bit baguette!

Ingredienser

Instruktioner

Borsta och tvätta musslorna noga under kallt rinnande vatten. Musslor som öppnat sig kastas. Hacka schalottenlöken och fräs den lätt i en kastrull med lite olja. Lägg i musslorna och det vita vinet samt timjan. Koka musslorna under lock tills de öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev. Lägg upp musslorna i djupa tallrikar. Koka ihop spadet något. Rör ner smöret och smaka av. Var försiktig med salt eftersom musslorna kan innehålla en del saltvatten. Häll spadet över musslorna och strö över finhackad persilja före serveringen. Servera med nybakad baguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.