Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinsmarinerad rostbiff med madeirasås och ungsstekta rotfrukter.

(1 kommentar)  
Vitvinsmarinerad rostbiff med madeirasås och ungsstekta rotfrukter. Vitvinsmarinerad rostbiff med madeirasås och ungsstekta rotfrukter.
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Rostbiffen blir jättegod och jättemör. Kan verkligen rekommendera detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast. Låt köttet stå i 125 grader varm ugn till önskad innertemperatur. (Vid 55 grader har köttet en röd kärna, vid 60 grader är köttet rosa och vid 70 grader är köttet genomstekt). Beräkna stektiden till 1-2 timmar. Koka ihop ingredienserna till marinaden några minuter och låt den svalna. Lägg det färdigstekta, varma köttet i marinaden. Låt ligga kallt i 2 dygn. Om inte marinaden täcker köttet, vänd det några gånger under tiden. Skär rostbiffen i tunna skivor (gärna med skärmaskin).
  2. Sås: Blanda madeira, kalvfond, vispgrädde och crème fraiche i en kastrull. Koka upp under vispning. Låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Om du tycker såsen blir för tunn, red då av den med maizena.
  3. Ugnsstekta rotfrukter: Skär potatis, morötter, palsternacka och rödbetor i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Smaksätt rotfrukterna med salt, vitpeppar, balsamvinäger och honung. Gratinera rotfrukterna i 150 grader varm ugn i ca 1 timma, (vänd lite på rotfrukterna under tiden) tills rotfrukterna har fått en fin färg.
  4. Servera köttet och de ugnsstekta rotfrukterna tillsammans med såsen,kokta grönsaker och en god sallad. BON APETIT

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Krutor 5 januari 2014

    Jättegod sås. Gjorde såsen med matlagningsgrädde och utan creme fraiche. Tog en liten gnutta socker för att få ner syrligheten lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.