Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viva Mexico

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En het och otroligt god gryta. Hur het den skall vara bestämmer man själv. I Mexico äter man den med tortillas och en god guacamole till.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Börja med att blöttlägga bönorna i vatten, tillsätt ½ tsk bikarbonat, dagen innan. Dagen efter slår man bönorna i en durkslag, skölj dem som hastigast, slå över dem i en kastrull. Häll på vatten så det täcker, lägg i den halva löken, moroten delad i fyra, märgbenet, lagerblad och buljongtärningarna. Låt det koka upp och sänk värmen, så det bara småkoka, tills de är klara ca 1-1½ timma. Ta ut ben, lök och moroten. Sila bönorna, men spara skyn.
 2. Nu är det dags för grytan. Hacka lök, vitlök, morötter och blekselleri. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, strimla bacon och skär chorizon i 2 cm tjocka skivor.
 3. Bryn löken, blekselleri och morötter i lite olivolja en stekpanna, tills löken mjuknar, lägg i vitlöken, bacon och den hela grönachilin, låt dem brynas med ett par minuter, lägg över i en gryta.
 4. Bryn grytbitarna tills de är vackert gyllenfärgade i en stekpanna, häll i vinet och ett par msk vatten i pannan, låt det koka upp och lägg över dem i grytan
 5. Lägg i resten av ingredienserna. Utom chorizon, den blir bara seg och tråkig om den får koka för länge.Tillsätt 2 dl från skyn av bönkoket, låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar. Smaka av efter ca 30 minuter, om det fattas salt eller mer styrka, önskas den starkare tillsätt mer chipotlepasta.
 6. Låt det småkoka i ca 1½-2 timmar, tills köttet nästan faller isär, ta den från plattan och lägg i chorizo och bönorna, låt den vila i ca 10 minuter. KLART!
 7. En riktig god guacamole, tortillas eller vitt bröd och en iskall öl är helt riktigt! Buen provecho! ( Smaklig måltid)

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • segerwitch 23 mars 2009

  Wow! Den var verkligen god och lagom het. Tack!

 • kladdfia 16 september 2009

  Supergott! Använde dock grytbitar av nöt..de behövde lite längre tid på sig i grytan. T.o.m sonen åt utan att peta i maten (brukar inte gilla när det är ihopblandat)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.