Ibland längtar man efter en liten och inte så mäktig bakelse. Denna lilla läckerhet passar förträffligt bra att servera till kaffet efter maten.
Instruktioner
- Tillbehör:
Mandelkvarn
Runt kakmått, ca 5 cm i diameter
Kaksprits med krusig tyll
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna i en mandelkvarn.
- Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner socker och malda nötter i äggvitan.
- Markera med ett runt mått 25 cirklar på en bakpappersklädd plåt. Bred ut nötsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Låt kakorna svalna något. Lossa dem frsiktigt och låt kallna på galler.
- Gör tryffeln: Bryt chokladen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull.
- Tillsätt grädde och kokosfett. Låt allt smälta ihop på svag värme under omrörning. Tillsätt rom, konjak eller whisky.
- Vispa tryffeln kraftigt ett par gånger. Låt den sedan stelna i kylen ca 30 minuter.
- Förbered garneringen. Rosta nötkärnorna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar svartna och spricker. Lägg nötterna i en ren kökshandduk. Gnugga bort skalet.
- Fyll en kaksprits med tryffel. Spritsa tryffeln på nötbottnarna. Garnera varje bakelse med en rostad nötkärna.
Publicerat den
15 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar