Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vivians nötbakelser

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Ibland längtar man efter en liten och inte så mäktig bakelse. Denna lilla läckerhet passar förträffligt bra att servera till kaffet efter maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillbehör: Mandelkvarn Runt kakmått, ca 5 cm i diameter Kaksprits med krusig tyll
  2. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna i en mandelkvarn.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner socker och malda nötter i äggvitan.
  4. Markera med ett runt mått 25 cirklar på en bakpappersklädd plåt. Bred ut nötsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Låt kakorna svalna något. Lossa dem frsiktigt och låt kallna på galler.
  6. Gör tryffeln: Bryt chokladen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull.
  7. Tillsätt grädde och kokosfett. Låt allt smälta ihop på svag värme under omrörning. Tillsätt rom, konjak eller whisky.
  8. Vispa tryffeln kraftigt ett par gånger. Låt den sedan stelna i kylen ca 30 minuter.
  9. Förbered garneringen. Rosta nötkärnorna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar svartna och spricker. Lägg nötterna i en ren kökshandduk. Gnugga bort skalet.
  10. Fyll en kaksprits med tryffel. Spritsa tryffeln på nötbottnarna. Garnera varje bakelse med en rostad nötkärna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.