Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vodkapasta med parmaskinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pasta är aldrig fel. Här kommer en riktigt god vuxenpasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka eller klipp skinkskivorna fint och spara till senare.
  2. Pressa vitlöksklyftorna och fräs gyllengula i smöret. Använd en stor panna eller gryta.
  3. Rör ner skinkstrimlorna och fräs ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och kayennpeppar. Sjud i ca 5 minuter. Häll i grädden och koka under omrörning någon minut. Tillsätt vodkan och koka några minuter till. Krydda med salt. Sänk värmen och låt stå småputtra.
  5. Koka pastan al dente enligt instruktioner på paketet. Det vill säga koktiden blir någon minut kortare än angivet. När du häller av vattnet spara lite i en skål till senare.
  6. Häll över pastan i såsen och rör om. Tunna ev. ut med lite av det sparade kokvattnet. Strö över den rivna osten och rör om igen.
  7. Servera genast gärna med ruccolasallad och lite färskriven parmesanost

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.