För den som tycker om kryddrikt bröd. Har arbetat fram det efter ett 40 år gammalt Ica-recept.
Instruktioner
- Smält smöret utan att det blir hett.
Tillsätt allt utom mjölet och värm till 37 grader.
Smula jästen i bunken och rör ut den med lite av den ljumma vätskan.
Kör degen blank och smidig tills den släpper bunken.
Täck med duk och jäs i ca 45 minuter.
Knåda degen och dela den i 4 delar och rulla ut dem till limpor.
Jäs under duk i ca 40 minuter.
Värm ugnen till 200 grader och grädda bröden på första falsen nerifrån, ca 35-40 min.
- TIPS!
Ett lätt sätt att få limporna snygga är att kavla ut degen litegrann och rulla den som en rulltårta och lägga på plåt med skarven neråt.
Publicerat den
3 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar