Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För den som tycker om kryddrikt bröd. Har arbetat fram det efter ett 40 år gammalt Ica-recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret utan att det blir hett. Tillsätt allt utom mjölet och värm till 37 grader. Smula jästen i bunken och rör ut den med lite av den ljumma vätskan. Kör degen blank och smidig tills den släpper bunken. Täck med duk och jäs i ca 45 minuter. Knåda degen och dela den i 4 delar och rulla ut dem till limpor. Jäs under duk i ca 40 minuter. Värm ugnen till 200 grader och grädda bröden på första falsen nerifrån, ca 35-40 min.
  2. TIPS! Ett lätt sätt att få limporna snygga är att kavla ut degen litegrann och rulla den som en rulltårta och lägga på plåt med skarven neråt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.