Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Bästa brödet till julens skinkmacka men prova det med ost också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till fingervärme 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den är löst. Tillsätt Kesella, sirap, salt, kryddor och russin och blanda. Tillsätt större delen av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt resten av mjölet om degen klibbar och inte släpper från bunkens kanter. Jäs degen övertäckt i ca 45 min.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar. Baka ut delarna till ovala bröd och lägg dem på bakplåtspapper eller en smord plåt. Täck över och låt jäsa ca 30 min. Skåra ev. bröden lätt med en vass kniv.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marre73 22 december 2010

    Tack för ett bra recept.Mina blev inte lika fina,skar för djupt så jag var tvungen att skära dem på annat sätt,men smaken var suverän!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.