Porter och mycket kryddor ger smak till detta saftiga vörtbröd.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt porter och rör om tills jästen löser sig.
- Blanda ner russin, kryddor och rågmjöl. Blanda degen väl några minuter.
- Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek minst 30 minuter.
- Blanda ner smöret i klickar, sirap, salt och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig 5-10 minuter.
- Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 minuter.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma bitarna runda och låt vila under bakduk 15 minuter.
- Forma bitarna till knubbiga bröd. Fukta dem, rulla sedan i rågmjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
- Gör ev några snabba snitt i bröden och sätt sedan in dem i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda 20-25 minuter.
Publicerat den
2 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar