Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Porter och mycket kryddor ger smak till detta saftiga vörtbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin, tillsätt porter och rör om tills jästen löser sig.
  2. Blanda ner russin, kryddor och rågmjöl. Blanda degen väl några minuter.
  3. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek minst 30 minuter.
  4. Blanda ner smöret i klickar, sirap, salt och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig 5-10 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 minuter.
  6. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma bitarna runda och låt vila under bakduk 15 minuter.
  7. Forma bitarna till knubbiga bröd. Fukta dem, rulla sedan i rågmjöl och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Låt jäsa till nästan dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  9. Gör ev några snabba snitt i bröden och sätt sedan in dem i ugnen. Sänk värmen till 200° och grädda 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.