Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbröd NWT 2 limpor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott, litet annorlunda kryddning

Ingredienser

Instruktioner

Värm porter, mjölk och sirap till 27 grader. Rör ut jästen i litet av vätskan och tillsätt övriga ingredienser, men spara litet av mjölet till utbakningen. Knåda degen smidig. Forma två runda (eller avlånga) bröd och låt dem jäsa övertäckta med bakduk i en timme. Grädda bröden i 45 min. i 200 graders ugnsvärme. Rör ut 1 tsk potatismjöl i 2 dl vatten och låt blandningen koka upp. Pensla bröden flera gånger under gräddningen med denna blandning, då blir de blanka och verkligen otroligt fina! (Jag hoppar ibland över penslingen, bröden blir verkligt goda ändå!). Litet matfett kan göra brödet saftigare!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • littlemess 9 september 2012

    Hur många dl ungefär är 1 liter? Eller är det detsamma som 1 kg? *trött*

  • morran55 13 december 2012

    1 liter är 10 dl

  • Molle123 22 december 2012

    Detta bröd är så otroligt gott så man behöver inget pålägg. Bakar 4 runda i månaden och ledsnar aldrig på det. Ett perfekt Julebröd också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.