Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtkryddade knäckesticks med cheddarkräm

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lättätna knäckesticks med julsmak som serveras tillsammans med en god dippkräm. För den som redan har julskinka hemma passar den förstås utmärkt att blanda i ostkrämen tillsammans med julsenap. Annars passar vilken kokt skinka som helst bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cheddarkräm: Fintärna skinkan. Rör ihop färskost, kesella, senap, cheddar och persilja. Vänd ner skinkan och smaka av med salt. Ställ kallt.
  2. Knäckesticks: Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, honung, vörtkrydda och rågmjöl. Arbeta in det siktade dinkelmjölet allt eftersom, till en lagom konsistens. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i 5 bitar. Rulla bitarna till bollar. Strö kli på bakbordet och vänd bullarna däri. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn kaka, ca 20 cm i diameter. Skär varje kaka i 6 remsor med en sporre eller pizzaskärare och lägg över degremsorna på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 4-5 minuter. Låt kallna på galler och låt sticksen ligga kvar att stelna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.