Lättätna knäckesticks med julsmak som serveras tillsammans med en god dippkräm. För den som redan har julskinka hemma passar den förstås utmärkt att blanda i ostkrämen tillsammans med julsenap. Annars passar vilken kokt skinka som helst bra.
Instruktioner
- Cheddarkräm:
Fintärna skinkan. Rör ihop färskost, kesella, senap, cheddar och persilja. Vänd ner skinkan och smaka av med salt. Ställ kallt.
- Knäckesticks:
Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, honung, vörtkrydda och rågmjöl. Arbeta in det siktade dinkelmjölet allt eftersom, till en lagom konsistens. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i 5 bitar. Rulla bitarna till bollar. Strö kli på bakbordet och vänd bullarna däri. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn kaka, ca 20 cm i diameter. Skär varje kaka i 6 remsor med en sporre eller pizzaskärare och lägg över degremsorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 4-5 minuter. Låt kallna på galler och låt sticksen ligga kvar att stelna över natten.
Publicerat den
18 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar