Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna baguetter

(1 kommentar)  
Skriv ut

Servera dom nybakade. Det går bra att frysa in. Vill du göra dem grövre byt ut några dl vetemjöl mot grövre mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och salt. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg.
  3. Låt jäsa under bakduk 1 timma.
  4. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Låt jäsa ca 20 minuter under bakduk.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Servera bröden ljumma med vitlökssmör.
  8. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 30 maj 2011

    Hej! jag bakade dessa baguetter nu i helgen, jag brukar inte vara så bra på att baka matbröd, men dessa var kanonbra. Kommer definitivt att baka dom fler gånger. Jag bytte ut 7 dl av mjölet mot mainotoba mjöl. 4 stjärnor får det bli för detta recept Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.