Oregano, vitlök, soltorkade tomater och oliver är typiska Medelhavssmaker som passar bra att smaksätta baguetterna med.
Instruktioner
- Ugn 250°
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, oregano, vitlök och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Knåda in tomater och oliver i degen. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Låt svalna på galler utan duk.
Bjud brödet nygräddat eller frys in det och värm försiktigt vid servering.
- Lycka till!
Publicerat den
21 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Alla i familjen älskade det! Jag följde receptet till punkt och pricka förutom att jag hade i timjan istället för oregano.
Vi tyckte mycket om brödet. Jag skickar en bild på mina baguetter. Mvh Eniver