Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna oliv- och tomatbaguetter

(2 kommentarer)  
Vridna oliv- och tomatbaguetter Vridna oliv- och tomatbaguetter Vridna oliv- och tomatbaguetter
Skriv ut

Oregano, vitlök, soltorkade tomater och oliver är typiska Medelhavssmaker som passar bra att smaksätta baguetterna med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, oregano, vitlök och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Knåda in tomater och oliver i degen. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte. Dela den i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Bjud brödet nygräddat eller frys in det och värm försiktigt vid servering.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aemelieh 3 juli 2011

    Alla i familjen älskade det! Jag följde receptet till punkt och pricka förutom att jag hade i timjan istället för oregano.

  • Eniver 3 februari 2013

    Vi tyckte mycket om brödet. Jag skickar en bild på mina baguetter. Mvh Eniver

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.