Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vulkanbröd

(3 kommentarer)  
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Isländskt rågbröd som ibland bakas i leran runt varma källor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop alla ingredienser, det ska vara väldigt blött. Klä en stor form med bakplåtspapper, (jag använder UltraPlus™ Oval 5 l från Tupperware), häll i smeten och om du vill kan du ha frö på ovansidan och lägg bakplåtspapper på och lock på formen.
  2. Ställ detta i ugnen 100°c över natten eller ca. 12 timmar.
  3. Ta sen brödet ur formen och linda in det i handduk och i plastpåse och ställ det i kylen fram till nästa dag. Då håller brödet sig saftigare.
  4. Du kan dela det i mindre limpor och frysa in.
  5. Skär tunna skivor och ät med smör och ost eller leverpastej. Detta bröd är mycket mättande och för er som inte äter tillräckligt med fibrer... *varning* magen kommer igång med detta bröd!
  6. Detta bröd serveras ofta till isländsk fiskrätt som kallas PLOKKFISKUR ----->>> http://www.islandsbloggen.com/2008/08/plokkfiskur-recept-p-en-islndsk.html

Kommentarer (3)

  • redd 14 november 2009

    Om det är kaffekoppar som är måttet så är 1kopp=1,5dl. 6dl rågmjöl 3dl grahamsmjöl med andra ord.

  • svandisros 14 november 2009

    Nej, det är amerikanska måttet jag använder, dvs. 1 kopp ca. 2,5 dl.

  • redd 15 december 2009

    Men hjälp, finns det olika mått på kopp också? Kort och gott 1l grovt rågmjöl 5dl Koppar grahamsmjöl

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.