Dessa små spritsade petit-chou-bakelser brukar även kallas för sicksackbröd. Garnerade med äpplegelé och florsockerglasyr är de en fröjd för både öga och gom.
Instruktioner
- Börja med mördegen. Blanda mjöl och matfett skuret i mindre bitar i en matberedare. Hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör petit-chou-degen. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om med en trägaffel eller plastslev. Koka massan tills den släpper kastrullens botten och kant. Ta kastrullen från värmen. Låt smeten svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg så att smeten blir lätt och smidig.
- Dela mördegen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka, ca 10x30 cm, direkt på en bakpappersklädd plåt. Nagga kakan.
- Fyll en kaksprits med petit-chou-deg. Spritsa degen i en sicksacksformig slinga ovanpå mördegsplattorna. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Petit-chou-degen ska vara torr och mördegen gräddad.
- Gör glasyren: Bred äpplegelé på kakorna. Rör florsocker och vatten till en tunnflytande glasyr. Häll glasyren över gelén. Strö över mandelspån. Låt glasyren stelna. Skär varje längd i 10 bitar.
Publicerat den
13 augusti 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
förstår inte hur det ska se ut finns det ingen bild.