Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Walesbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa små spritsade petit-chou-bakelser brukar även kallas för sicksackbröd. Garnerade med äpplegelé och florsockerglasyr är de en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med mördegen. Blanda mjöl och matfett skuret i mindre bitar i en matberedare. Hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör petit-chou-degen. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om med en trägaffel eller plastslev. Koka massan tills den släpper kastrullens botten och kant. Ta kastrullen från värmen. Låt smeten svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg så att smeten blir lätt och smidig.
  3. Dela mördegen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka, ca 10x30 cm, direkt på en bakpappersklädd plåt. Nagga kakan.
  4. Fyll en kaksprits med petit-chou-deg. Spritsa degen i en sicksacksformig slinga ovanpå mördegsplattorna. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Petit-chou-degen ska vara torr och mördegen gräddad.
  5. Gör glasyren: Bred äpplegelé på kakorna. Rör florsocker och vatten till en tunnflytande glasyr. Häll glasyren över gelén. Strö över mandelspån. Låt glasyren stelna. Skär varje längd i 10 bitar.

Kommentarer (1)

  • toulasim 14 november 2010

    förstår inte hur det ska se ut finns det ingen bild.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.